Return on Investment

Return on Investment (ROI) is een cruciale meeteenheid die de effectiviteit van investeringen in marketing en andere bedrijfsactiviteiten beoordeelt. 

Hier zijn de stappen van LeadFactory:

Investering Identificatie

Definieren van de investeringen, zoals marketingcampagnes, tools of training, die je in jouw bedrijf doet. Wij kunnen de kosten identificeren. 

Resultaten Analyse

We gaan de resultaten meten die voortkomen uit de investeringen. Dit kunnen omzetstijgingen, leadgeneratie of andere doelstellingen zijn. LeadFactory analyseerd nauwkeurig de gegenereerde waarde(s).

ROI Berekening

Berekening van de ROI met de formule: (Opbrengst - Kosten) / Kosten. Dit geeft een percentage dat de winstgevendheid van de investering aangeeft.

Interpretatie en Optimalisatie

We gaan het verkregen ROI-percentage evalueren. Een positieve ROI betekent winst, terwijl een negatieve ROI aangeeft dat de investering niet rendabel is. We gebruiken deze inzichten om toekomstige strategieën te optimaliseren.

Continue Monitoring

ROI is een dynamische maatstaf die verandert met de tijd. We blijven investeringen monitoren en pas strategieën aan voor voortdurende verbetering.


“There is no benefit in prolonged marketing campaigns.” Alain Mathieu


Bij LeadFactory integreren we ROI-analyse in onze benaderingen om ervoor te zorgen dat elke investering bijdraagt aan jouw bedrijfssucces. Ontdek de kunst van doelgerichte investeringen en maximaliseer je ROI met LeadFactory!